söndag 9 september 2012

Maräng- och hallonrutor


Ca 24 bitar
Ingredienser
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1 1/2 dl hallon
Maräng
4 ägg vitor
2 dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
Blanda ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet. ¨
Bred den över kaksmeten.
 Grädda i 40–45 minuter.
Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.
Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar