Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Över 60 min
Portioner: 10 bitar
Ingredienser
Kaka
smör eller ströbröd till formen3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
Cream Cheese Frosting
600 g färskost(philadelphiatyp)4 1/2 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice
1/2 msk rivet skal av lime
Till garnering
1 liter rensade jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.Kaka:
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter.
Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
Cream Cheese Frosting:
Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
Skär kakan i 3 delar. Bre lite mer än 1/3 av frostingen på den undre delen.
Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa.
Lägg på den översta delen och bre på ett tunt lager med frosting, lite mindre än 1/3 runtom.
Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen.
Garnera med jordgubbarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar