onsdag 26 september 2012

Red Velvet cake med jordgubbar

 

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Över 60 min
Portioner: 10 bitar

Ingredienser

Kaka

smör eller ströbröd till formen
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg

Cream Cheese Frosting

600 g färskost(philadelphiatyp)
4 1/2 dl florsocker
3 msk färskpressad limejuice
1/2 msk rivet skal av lime

Till garnering

1 liter rensade jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.
Kaka:
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter.
Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
Cream Cheese Frosting:
Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
Skär kakan i 3 delar. Bre lite mer än 1/3 av frostingen på den undre delen.
Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa.
Lägg på den översta delen och bre på ett tunt lager med frosting, lite mindre än 1/3 runtom.
Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bre på resten av frostingen.
Garnera med jordgubbarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar