onsdag 26 september 2012

Hallonpannacottapaj

8-10 bitar
Ca 30 min

Ingredienser:
Pajdeg
12 st
75 gram

Fyllning
3 st
3 dl
1 dl
250 gram
200 gram

Gör så här:
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform
eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och
sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré.
Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar