tisdag 18 september 2012

vanilj och blåbergs paj

ca 6 portioner


Ingredienser:
Pajdeg
150 gram smör
4 dl vetemjöl
5 msk socker
2 nävar havregryn
Fyllning
1 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2 st äggulor
1,5 msk potatismjöl
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl blåbär

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg.
Tryck ut 2/3 a degen i en pajform.
Blanda alla ingredienser till fyllningen, utom vaniljsocker och blåbär, i en gryta.
Låt blandningen sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknat.
Låt krämen svalna lite och blanda sedan i vaniljsockret.
Bred ut vaniljkrämen över pajskalet. Häll sedan över blåbären.
Blanda ner havregrynen i det som är kvar av pajdegen och smula degen överst på pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smuldegen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar