ca 6 portioner
Ingredienser:
Pajdeg
150 gram | smör |
4 dl | vetemjöl |
5 msk | socker |
2 nävar | havregryn |
1 dl | vispgrädde |
1,5 dl | mjölk |
2 st | äggulor |
1,5 msk | potatismjöl |
1 msk | socker |
2 tsk | vaniljsocker |
3 dl | blåbär |
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg.
Tryck ut 2/3 a degen i en pajform.
Blanda alla ingredienser till fyllningen, utom vaniljsocker och blåbär, i en gryta.
Låt blandningen sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknat.
Låt krämen svalna lite och blanda sedan i vaniljsockret.
Bred ut vaniljkrämen över pajskalet. Häll sedan över blåbären.
Blanda ner havregrynen i det som är kvar av pajdegen och smula degen överst på pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smuldegen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar