cirka 25 gifflar
Ingredienser:
1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl riven Ost
25 mindre skink- bitar
2 dl riven Ost
25 mindre skink- bitar
Garnering :
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål, smält smöret och häll i vätskan i smöret.
Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt.
Tillsätt resten av vätskan och de övriga ingredienserna under omrörning.
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs,
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs,
utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar ,
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar ,
så de ser ut som pizzabottnar, och dela upp den
Varje del fyller du ut med lite ost och en skink- bit
Sedan rullar du ihop den , du börjar med den längsta
delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.
Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,
Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
Grädda dem sedan mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene.
eller tills de blivit gyllene.
Klara att serveras,
Recept ifrån Jennys matblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar