söndag 30 september 2012

Gifflar med ost och skinka

cirka 25 gifflar
 
Ingredienser:
1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
 
Fyllning:
2 dl riven Ost
25 mindre skink- bitar
 
Garnering :
Uppvispat ägg
Sesamfrön
 
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål, smält smöret och häll i vätskan i smöret.
Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt.
Tillsätt resten av vätskan och de övriga ingredienserna under omrörning.
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs,
utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar ,
så de ser ut som pizzabottnar, och dela upp den
Varje del fyller du ut med lite ost och en skink- bit
Sedan rullar du ihop den , du börjar med den längsta
delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.
Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,
Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.
Grädda dem sedan mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene.
Klara att serveras,
 
Recept ifrån Jennys matblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar