söndag 9 september 2012

Leilas goda rabarbercheesecake

Ingredienser
Rabarberkompott
1 l rabarber, skivad3 dl strösocker1 st vaniljstång, urskrapadKexbotten
400 g digestivekex200 g smörCheesecakesmet
600 g Philadelphia1 burk Kesella 10 %1 dl strösocker1 dl maizena1 st vaniljstång (endast fröna)4 st ägg, ekologiska1 dl vispgrädde200 g vit choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången
(det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten).
Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk.
Rör om försiktigt.
 
Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant.
Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
 
Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
Vispa ner strösocker och maizena.
Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad
(i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
Kyl cheesecaken och servera kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar