Ingredienser.
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Smör till formen
Ströbröd
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat,
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat,
vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa bananerna med gaffel och grovhacka chokladen.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa bananerna med gaffel och grovhacka chokladen.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen,
Rör ner allt i ägg/smör smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 - 60 minuter.
Rör ner allt i ägg/smör smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 - 60 minuter.
Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen.
Då chokladen är mjuk och krämig.
Då chokladen är mjuk och krämig.
Recept ifrån jennys matblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar