Till en form på 26 – 28 cm
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid.
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid.
Dock ska den inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den
Ingredienser:
ströbröd och smör till smörjning av form
4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 center/plopp förpackning
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 center/plopp förpackning
Garnering :
2 dl salta jordnötter + 200 gram mjölkchoklad
vispgrädde till servering
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen , tryck sedan i alla plopp-
och grädda sedan i mitten på ugnen i ca 30 minuter
( halverar receptet så blir det kortare gräddningstid , den ska vara lite lös i mitten )
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen , tryck sedan i alla plopp-
och grädda sedan i mitten på ugnen i ca 30 minuter
( halverar receptet så blir det kortare gräddningstid , den ska vara lite lös i mitten )
Smält under tiden mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst 2 timmar innan servering.
Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst 2 timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar