Ca 10 stycken
Ingredienser:
DEG
200g smör
Ca 4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
½ dl strösocker
1 äggula
FYLLNING
50g smör
1 dl grädde
1 urskrapad vaniljstång
2 msk flytande honung
1 ½ dl strösocker
Ev. färska hallon till garnering
Blanda samman alla degingredienserna till en smidig deg.
Plasta och låt vila i kyl i minst en timme.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock på ett välmjölat bakbord.
Fodra därefter ugnsfasta portionsformar.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
Koka samman samtliga ingredienser till fyllningen i en tjockbottnad kastrull till ca 125 grader.
Doppa kastrullbottnen i kallt vattenbad så att kokningen avstannar.
Fördela smeten i mördegsformarna. Garnera gärna med färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar