Ingredienser:
Pajdeg:
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl
Pajdeg:
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl
Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen,
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen,
och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar