Brödsnurror med färskost och örter
ca 20 st
Ingredienser
25 g jäst
4 dl ljummet vatten 37°
½ dl olivolja
½ tsk salt
4 dl fullkornsvetemjöl
4–5 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g Philadelphiaost (eller annan färskost)
1 kruka basilika
1 kruka rucola
1 msk olivolja
½ tsk salt
2 msk sesamfrö gult
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och salt och lös jästen.
Tillsätt mjölet och bearbeta degen ett par minuter. Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
Blanda färskosten med hackade kryddor, olivolja och salt.
Kavla ut degen till en rektangulär platta och bred ut ostblandningen.
Skär i snurror och lägg på bakplåtspapper.
Pensla med vatten och strö över sesamfrön.
Grädda ca 20 minuter tills de är gyllene. Servera helst ljumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar