8-10 port;
INGREDIENSER:
BOTTEN
100 g
margarin eller smör
30
pepparkakor
FYLLNING:
200 g
philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk
finrivet apelsinskal
2 msk pressad
apelsinsaft
TOPPING:
2 dl crème
fraiche
1/2-1 dl florsocker
1
apelsin
pepparkakor
Tillagningstid: Över 20 min.
Gör så här
Sätt ugnen på
175°C.
Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt
pepparkakorna.
Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna.
Bred ut det i en rund
form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ in formen mitt i ugnen och
grädda i 10 minuter.
Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg
i taget och till sist apelsinskal - saft.
Bred ut smeten på pepparkaksbotten.
Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan
kallna.
Rör ihop crème fraiche och florsocker.
Bred ut detta på
kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar