söndag 14 oktober 2012

Apelsin- och pepparkakscheesecake

8-10 port;
INGREDIENSER:
BOTTEN
100 g margarin eller smör
30 pepparkakor

FYLLNING:
200 g philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft

TOPPING:
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor

Tillagningstid: Över 20 min.

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna.
Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna.
Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft.
Bred ut smeten på pepparkaksbotten.
Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
Rör ihop crème fraiche och florsocker.
Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar