söndag 14 oktober 2012

Browniefudgcheesecake

Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
 
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
 
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering
 
Gör så här:
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och
blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen.
Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan.
Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet.
Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao.
 Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen.
Servera med en klick vispad grädde.
 
Recept hämtat ifrån MAtplatsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar