4 portioner
Ingredienser
800 g fläskfilé
8-10 skivor serrano skinka
Ca 2-3 dl ruccola sallad
1-2 röd chilipeppar
1 pkt á 35g örtkryddor provencale
2-3 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Smör att steka i
snöre
8-10 skivor serrano skinka
Ca 2-3 dl ruccola sallad
1-2 röd chilipeppar
1 pkt á 35g örtkryddor provencale
2-3 dl riven parmesanost
Salt
Peppar
Smör att steka i
snöre
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka chilipepparn smått och riv parmesan osten.
Putsa fläskfilén och dela den på mitten.
Hacka chilipepparn smått och riv parmesan osten.
Putsa fläskfilén och dela den på mitten.
Skär ett snitt längst med hela filén i mitten nästan helt igenom.
Fläk upp köttet och banka ut det lätt så det blir någorlunda jämntjockt.
Salta och peppra och fördela sen alla ingredienserna på filéerna.
Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop köttet med snöret.
Stek rullarna i smör så de får fin färg runt om.
Lägg över köttet i en form.
Salta och peppra och fördela sen alla ingredienserna på filéerna.
Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop köttet med snöret.
Stek rullarna i smör så de får fin färg runt om.
Lägg över köttet i en form.
Vispa ur pannan med vatten och häll det över filéerna och stek i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Ös eller vänd filéerna några gånger.
Låt köttet vila i folie innan du tar bort snöret.
Skiva upp köttet i bitar.
Låt köttet vila i folie innan du tar bort snöret.
Skiva upp köttet i bitar.
Recept ifrån matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar