fredag 26 oktober 2012

Kanelbiskvier

Ingredienser

150 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita

Fyllning

2 1/2 dl vispgrädde
2 kanelstänger
150 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 tsk flytande honung

Garnering

200 g mörk choklad
25 g kokosfett
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita.
Fyll smeten i en spritspåse.
Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapperet ca 3 cm i diameter. Platta till toppen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
Fyllning: Koka upp grädden med krossad kanelstång, låt stå och dra ca 30 minuter.
Sila bort kanelstången. Hetta upp grädden, bryt ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Smaksätt med honung. Låt chokladgrädden svalna, sätt in i kylskåp tills den är kall.
Rör chokladgrädden smidig. Spritsa eller bred den på biskviernas undersida.
Garnering: Bryt chokladen i bitar och smält den med kokosfettet i mikrovågsugn eller i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar