Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad2 msk kakao25 g smält smör eller margarin5 dl vispgrädde1 burk marshmallowfluffnågra droppar pepparmyntsoljaNågra droppar röd karamellfärg1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås
125 g mörk choklad75 g smör0.5 dl strösocker0.5 dl sirap1 nypa salt0.5 dl vatten
Gör så här:
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och
några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg.
Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
Koka upp och rör tills all choklad har smält.
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar