måndag 15 oktober 2012

Kladdkaka med daim och grädde

 
Ingredienser till en stor rund form ca 26 cm.
Finns bara vanliga formen (22 CM) så halvera receptet och grädda i ugnen i 15 min.
Ingredienser:
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
 
Garnering :
200 gram mjölkchoklad “Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter.
Smält under tiden chokladen, gör detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet innan om man vill ha lite hårdare chokladtopping på.
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen
 
Recept ifrån jennys matblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar