Ingredienser till en stor rund form ca 26 cm.
Finns bara vanliga formen (22 CM) så halvera receptet och grädda i ugnen i 15 min.
Finns bara vanliga formen (22 CM) så halvera receptet och grädda i ugnen i 15 min.
Ingredienser:
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Garnering :
200 gram mjölkchoklad “Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter.
Smält under tiden chokladen, gör detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet innan om man vill ha lite hårdare chokladtopping på.
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen
Recept ifrån jennys matblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar