söndag 14 oktober 2012

Fläderglass med rabarber- och hallonsås


Ingredienser
Fläderglass:
3 äggulor
4 msk florsocker
3 dl vispgrädde
0,5 dl koncentrerad flädersaft

Rabarber- och hallonsås:
2 dl hallon
1 dl rabarber
3 msk florsocker

Gör så här:
Koka rabarber, hallon och socker i en kastrull i ca 10 minuter. Låt svalna något.
Häll såsen igenom en finmaskig sil så att hallonkärnorna silas bort.
Ställ i kylskåp för att svalna helt.
Vispa ihop äggulor och socker till glassen. Tillsätt saften.
Vispa grädden tjock och rör ner den i blandningen.
Kör i glassmaskin enligt din maskins instruktioner.
När glassen nästan är klar, fördela i hallon- och rabarbersåsen. Frys glassen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar