söndag 14 oktober 2012

Äppelpaj med pecannötter

ca 6 portioner

Ingredienser:
4-5 äpplen
ca 1 msk kanel
1 tsk kardemummakärnor
100 g pecannötter
Smuldeg:
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl socker
vaniljglass eller vaniljsås till servering

Gör så här:
Skala äpplena och skär dem i skivor.
Lägg dem i botten på en smord pajform och strö över rejät med kanel.
Lägg kardemummakärnor och pecannötter i en mixer eller matberedare
och finkrossa dem till små smulor.
Nyp ihop smuldegen med hjälp av fingrarna,
och blanda ner krossade pecannötter och kardemumma i degen.
Strö ut smuldegen över äpplena, och grädda pajen i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min
tills den får en fin gyllene färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar