12 små eller 6 stora
Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl rapsolja
Fyllning:
4 st små äpplen
1 tsk kanel
1 msk strösocker
Crunch:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Ingredienser:
Låt smöret stå framme eller värm snabbt i kastrull eller mikron.
Rör smör och socker till en smet med elvisp.
Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och blanda.
Tillsätt till sist mjölken och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formarna c 3/4 fulla. Skala äpplen och skär i bitar.
Vänd dom i kanel och socker. Tryck ner i formarna.
Gör crunchen genom att blanda allt utom smör.
Skär smöret i bitar och nyp ihop med resten. Strö över muffinsen.
Grädda mitten av ugn 200 grader 15-20 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar