söndag 14 oktober 2012

Crunchiga äpplemuffins

12 små eller 6 stora

Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl rapsolja

Fyllning:
4 st små äpplen
1 tsk kanel
1 msk strösocker

Crunch:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Ingredienser:
Låt smöret stå framme eller värm snabbt i kastrull eller mikron.
Rör smör och socker till en smet med elvisp.
Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och blanda.
Tillsätt till sist mjölken och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formarna c 3/4 fulla. Skala äpplen och skär i bitar.
Vänd dom i kanel och socker. Tryck ner i formarna.
Gör crunchen genom att blanda allt utom smör.
Skär smöret i bitar och nyp ihop med resten. Strö över muffinsen.
Grädda mitten av ugn 200 grader 15-20 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar