lördag 6 augusti 2011

pasta med kyckling i vitlök och parmesansås


Ingredienser för 6 pers:4 st kycklingfileér
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
5 st soltorkade tomater
1 burk Arla lätt creme fraiche parmesan & vitlök
2 dl matlagningsgrädde
1 msk italiensk kalvfond
körsbärstomater
flingsalt och svartpeppar
färsk basilika
1 st vårlök (kan hoppas över)

Hacka den röda och vita löken. Bryn i olivolja i en stekpanna. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn ihop med löken, salta och peppra (jag använder alltid svarpeppar från kvar, ger mycket mer smak). Tillsätt dom soltorkade tomaterna i bitar. Rör i creme fraiche, matlagningsgrädde och kalvfonden.

Dela körsbärstomaterna i fyra delar och lägg i grytan. Hacka lite färsk basilika och strö över. Jag tog även en vårlök och skivade och strödde över det hela.

Servera med tagliatelle, jag valde Glenn Strömbergs tagliatelle som jag tycker är outstanding just nu.

Lite riven parmesanost över det hela och ett glas rött vin och fredagskvällen är räddad!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar