300 g kavring
5 gelatinblad
200 g kallrökt lax
3/4 dl hackad gräslök
500 g Kesella
2 dl lätt crème fraiche smaksatt med vitlök
½ tsk nymalen svartpapper
80 g löjrom
400-500 gr stora räkor
Gör så här:
- Mixa brödet i en matberedare.
- Smält smör och häll smöret på brödsmulorna och blanda ihop.
- Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Ställ i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Finhacka laxen.
- Blanda Kesella och crème fraichen, lax och gräslök (spara lite till garnityr) i en skål.
- Krama ut allt vatten från gelatinet.
- Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
- Rör ner gelatinet i creme fraiche och kesella blandningen.
- Häll smeten i formen och låt stelna i kylen minst 4 tim (har ni tid gör den kvällen innan).
- Garnera med löjrommen, gräslök och räkor.
- Om tid finnes låt stå över natten smakerna kommer fram mycket mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar