lördag 6 augusti 2011

Laxtårta med räkor

Ingredienser:
300 g kavring
Laxtårta med räkor75 g smör
5 gelatinblad
200 g kallrökt lax
3/4 dl hackad gräslök
500 g Kesella
2 dl lätt crème fraiche smaksatt med vitlök
½ tsk nymalen svartpapper
80 g löjrom
400-500 gr stora räkor
Gör så här:
  1. Mixa brödet i en matberedare.
  2. Smält smör och häll smöret på brödsmulorna och blanda ihop.
  3. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  4. Ställ i kylen.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  6. Finhacka laxen.
  7. Blanda Kesella och crème fraichen, lax och gräslök (spara lite till garnityr) i en skål.
  8. Krama ut allt vatten från gelatinet.
  9. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme.
  10. Rör ner gelatinet i creme fraiche och kesella blandningen.
  11. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen minst 4 tim (har ni tid gör den kvällen innan).
  12. Garnera med löjrommen, gräslök och räkor.
Tips:
  • Om tid finnes låt stå över natten smakerna kommer fram mycket mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar