fredag 5 augusti 2011

Hallonmousse med mynta och choklad

 Förbered gärna i god till så den får stå till sig i kylen.
Antal portioner:4 Färdigt på: 30 min               
Ingredienser
Hallonmousse med mynta och choklad350 g hallon, tinade/färska, plus några extra fina hela till garnering
1.5 dl turkisk yoghurt
0.5 dl honung, flytande
1.5 dl vispgrädde20 g mörkchoklad, krossad
Till garnering
Mynta eller citronmeliss 
1. Mosa hallonen med hjälp av en gaffel eller i matberedare.
2. Passera hallonmoset genom en sil och kasta bort kärnorna (eller spara dem och blanda i yoghurten till frukost).
3. Blanda honung och yoghurt väl.
4. Vänd försiktigt ner hallonpurén och blanda väl tills färg och konsistens är jämn.
5. Vispa grädden hårt och blanda ned den i yoghurt- och hallonblandningen.
6. Tillsätt den krossade chokladen och blanda ytterligare en gång.
7. Portionera upp desserten i 4 portionsglas och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.
8. Servera genast eller täck över med plastfolie och kyl upp till 8 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar