fredag 5 augusti 2011

Päronpaj med nöttäcke

Päronpaj med nöttäcke

Receptet är beräknat till ca 4-6 personer.

Ingredienser
Päronpaj med nöttäcke1 dl mandlar
dl hasselnötter
1.5 dl fiberhavregryn
75 g rumsvarmt smör
3 msk råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kanel
3 tsk kardemumma
1 tsk smör till formen
3 st päron
1 dl vaniljkesella
1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Mixa nötter och havregryn i en matberedare.
3. Lägg blandningen i en skål och tillsätt smör, råsocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
4. Smörj en pajform med smör och fördela päronen i formen.
5. Bred över röran och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter.
Servera med en klick vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar