söndag 14 augusti 2011

Lyxiga nötchokladbitar

ca 30 st

150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
4 ½ dl socker
4 ägg
2 ½ vetemjöl
3/4 dl kakao
½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 grovhackade hasselnötter
Chokladganache
200g mörk choklad
1 ½ dl grädde   

Gör så här:
- Sätt ugnen på 175
- Smält chokladen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda sen i chokladen.
- Blanda mjöl, kakao, vanilj och salt. Sikta ner det i smeten. Rör ihop till en jämn smet.
- Smöra och/eller lägg bakplåtspapper i en 22 * 30 cm stor långpanna och bre ut smeten. Strö över de hackade nötterna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, låt svalna.

Chokladganache      
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och ta av från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Ställ den att svalna och tjockna något (sätt den gärna i kylen men inte för länge så den blir för hård) Bred den på kakan, låt stelna i kylen och skär i bitar. Njut!   


DSC05481

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar