Botten:
250g degistivkex
150 g smör
fyllning
400 g färskost
2 dl socker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 dl färska hallon
100 g vit choklad
3 dl créme fraiche
Garmering
3 dl färska hallon
ungstemperatur 175
Gör så här
Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
Smält under tiden chokladen på låg effekt i micron, eller i ett vatten bad.
Vispa ihop choklad, créme fraiche och resten av sockret.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar