Pannacotta är perfekt som dessert, toppen att förbereda i god tid.
Ca 1,5 timma. 6 portioner
Ingredienser
Pajdeg
125 gram
2,5 dl
1 dl
3 msk
1 tsk
Fyllning
3 dl
0,5 dl
<><>
>
3 tsk
<><>
>
5 dl
<><>
>
0,5 dl
<><>
>
1 tsk
<><>
>
Tillagning
Smält smöret och blanda i mjöl, socker, kakao och salt
Tryck ut degen i sex stycken portionsformar. Låt dem stå kallt i
minst 30 minuter. Nagga botten och grädda i mitten av ugnen i 180 grader
i ca 20 minuter. Låt sedan pajskalet svalna helt.
3. Lägg hallon och socker i en kastrull, låt detta koka i ca 10 minuter,
häll upp de sönderkokta hallonen i en finmaskig sil och pressa ur saften.
4. Häll upp hallonsaften i en ren kastrull och låt detta koka upp, tag
av kastrullen från plattan och rör i gelatinpulvret.
5. Koka upp grädden och ta bort kastrullen från plattan, tillsätt socker,
vaniljsocker och hallonsaft. Rör väl. Fyll de avsvalnade pajskalen och låt stå kallttill servering, minst två timmar. Dekorera eventuellt med hela hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar