lördag 30 juli 2011

Fräsch frusen sommardessert
Receptet ger 8-10 portioner.
Denna frysta frukt- och bärdessert är en frisk och fräsch variant av den klassiska svenska sommartårtan med grädde och jordgubbar. Om det växer smultron i trädgården, smyg ner dem också!
Ingredienser
Systrarna Eisenmans fräscha frusna sommardessert 400 g philadelphiaost eller annan cream cheese 200 g kesella eller gräddfi  1/2 dl florsocker 4–5 konserverade persikohalvor 250 g jordgubbar 250 g hallon ev citronmeliss till garnering
Gör så här
1. Rör ihop cream cheese, kesella och florsocker till en slät kräm.
2. Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans med hela jordgubbar och hallon i krämen.
3. Häll ner krämen i en hålform eller i portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar eller tills den är helt fryst.
4. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering.
5. Lägg upp tårtan på ett fat och garnera gärna med lite bär och citronmelissblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar