Receptet ger 8-10 portioner.
Denna frysta frukt- och bärdessert är en frisk och fräsch variant av den klassiska svenska sommartårtan med grädde och jordgubbar. Om det växer smultron i trädgården, smyg ner dem också!
Ingredienser
Gör så här
1. Rör ihop cream cheese, kesella och florsocker till en slät kräm.
2. Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans med hela jordgubbar och hallon i krämen.
3. Häll ner krämen i en hålform eller i portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar eller tills den är helt fryst.
4. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering.
5. Lägg upp tårtan på ett fat och garnera gärna med lite bär och citronmelissblad.
2. Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans med hela jordgubbar och hallon i krämen.
3. Häll ner krämen i en hålform eller i portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar eller tills den är helt fryst.
4. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering.
5. Lägg upp tårtan på ett fat och garnera gärna med lite bär och citronmelissblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar