söndag 14 augusti 2011

BÄRPAJ


 BÄRPAJ MED MAZARINFYLLNING
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt

Mazarinfyllning:
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl

Bärblandning:
1 msk strösocker
1 msk maizena
4 dl valfria bär

Smulor:
0,25 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
35 g smör

Gör så här:
Pajdegen: Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt degen vila i kylskåpet en timme. Kavla ut degen och lägg i en pajform med diameter 24 cm. Nagga botten med en gaffel. Ställ pajformen i frysen ca 1 timme innan du fortsätter. Grädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader.
Mazarinfyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och blanda ner. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Häll mazarinfyllningen i pajskalet.
Bärblandning: Blanda bären med socker och maizena. Fördela bärblandningen över mazarinfyllningen.
Smulor: Rör snabbt ihop ingredienserna till smulorna till en grynig massa. Fördela smulorna övest på pajen.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar