Chokladkaka med apelsin och nötter
och apelsin.
Ingredienser:
- 1 ½ dl valnötter
- 1 dl dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- ¾ dl kakao
- rivet skal av apelsin
- 3 ägg
- 1 dl honung
- 250g lätt kesella
- 100 g Lindt Excellence – Intense Orange
- saften från ½ liten apelsin
- 1-2 skivor apelsin
- Smöra och bröa en form. Bröa med kokos eller sesamfrön
- Vi använder silikonform som ej behöver smöras o bröas.
- Hacka valnötterna.
- Blanda dom torra ingredienserna, valnötterna och det rivna skalet i en skål.
- Vispa ägg, honung och kesellan till en jämn smet.
- Rör ihop äggsmeten med dom torra ingredienserna och häll över det i formen.
- Grädda i 150 grader i 25-30 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
- Blanda i apelsinsaften.
- Bred den smälta chokladen över kakan och dekorera med någon skiva apelsin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar