För 8 personer.
Jättegott!
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk
13 digestivekex
125 g äkta smör,
2 ½ dl vispgrädde
2 bananer
1 daim att riva på toppen
Alternativa toppings:
Geléhallon
Hallon
Gör så här
Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.
Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.
Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
Vispa grädden och häll över den.
Riv sedan lite daim som dekoration
Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.
Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
Vispa grädden och häll över den.
Riv sedan lite daim som dekoration
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar