Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 d lströsocker
0.5 tsk ättiksprit
1 dl ljus sirap
2 d lströsocker
0.5 tsk ättiksprit
Receptet ger ca 70 stycken.
Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
Gör så här
1. Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka tills massan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
3. Rör i honung och smör och koka ytterligare 3–5 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen.
5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
6. Rör tills den smält.
7. Häll upp smeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
9. Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
2. Koka tills massan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
3. Rör i honung och smör och koka ytterligare 3–5 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen.
5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
6. Rör tills den smält.
7. Häll upp smeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
9. Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar