lördag 6 augusti 2011

Havrepraliner

Smaken liknar chokladbollar, men de här har chokladöverdrag och massan är en aning nyttigare än vanliga chokladbollar.  
Ingredienser
2 ½ dl havregryn
Havrepraliner2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk farinsocker
2 msk strösocker
1 msk lättmargarin
3 msk nybryggt kaffe (eventuellt mer)
100 gram mörk choklad (70%)
Gör så här
Blanda havregryn och kakao i en bunke. Tillsätt vanilj, farin och strösocker. Lägg i margarinet och häll i kaffet och arbeta ihop allt till en jämn massa. Rulla små bollar av massan och ställ in de i kylen en stund. Bryt chokladen i bitar och smält den. Doppa bollarna i den smälta chokladen, lägg de på en plåt eller ett fat och låt stelna i ungefär 2 timmar. Lägg sedan bollarna i en låda eller liknande och ställ in i kylen i minst 30 minuter.

Servera pralinerna kalla!

Tips: För lite variation kan man använda choklad med smak, ex. hallon, nötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar