American Blueberry Muffins
För 14 personer. Amerikanska muffins med ett täcke med riktigt ”crunch”.Ingredienser
125 g smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.
Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över. Det blir som en smuldeg.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.
Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över. Det blir som en smuldeg.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar