fredag 5 augusti 2011

Frusen citrondessert

 Frusen citrondessert -som en frisk cheesecake

Frusen citrondessert, 8 pers.
200 g digestivekex, fint krossade
(2 msk kakao)

2 dl creme fraiche
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 citron, rivet skal och saft
2 äggvitor
1½ dl vispgrädde
1 liten burk mangopuré (bland barnmaten)
3 passionsfrukter

Blanda kexsmulorna eventuellt med kakao och fördela i en form med löstagbar kant. Vispa ihop creme fraiche, äggulorna, vaniljsocker, strösocker, citronskal och -saft i en stor bunke. Vispa äggvitor (till fast skum) och vispgrädden var för sig, blanda försiktigt ned i smeten. Häll smeten i formen och täck med plastfilm och frys i minst 3-4 timmar. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Blanda det med mangopurén och garnera kakan med det. Servera och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar