lördag 6 augusti 2011

Mjuk chokladkola

Enkel, snabb och farligt god chokladkola!
Blir cirka 60-70 kolor.
  

Ingredienser

Mjuk chokladkola 100 g smör
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
En knivsudd salt
125 g mörk choklad

Gör så här

Smält smör och vispgrädde i en kastrull.

Tillsätt strösocker, ljus sirap och salt och låt koka upp.

Bryt chokladen i bitar och tillsätt.

Koka på 2:an i 15-20 minuter och gör kulprov efter 15 min för att se om det behövs kokas några minuter till. För mig brukar det räcka med 15-17 minuter.

Lägg ett smörpapper i en avlång sockerkaksform, pensla ev med lite olja, häll i kolan och ställ kallt en stund och skär sedan i skivor som på bilden och dela dem sedan i små kolor som man kan slå in i små mellanläggspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar