Ingredienser
100 g | digestivekex |
---|---|
100 g | pepparkakor |
100 g | smör |
500 g | kesella |
5 st | gelatinblad |
rivet skal av en apelsin | |
2 dl | socker |
3 dl | grädde |
vinterfrukter, (fikon, granatäpple, ananas) |
Tillagning
1 Smält smöret. Krossa eller mixa digestivekex och
pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22–24 cm).
2 Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med apelsinskal och socker. Vispa grädden.
3 Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen.
2 Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med apelsinskal och socker. Vispa grädden.
3 Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen.
Vispa ner gelatinblandningen i resten av kesellan.
4 Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen.
4 Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen.
Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar