Ingredienser
| 1 st | citron rivet skal |
|---|---|
| 1 dl | vispgrädde |
| 1 tsk | honung |
| 0,5 st | vaniljstång |
| 200 g | vit choklad |
Till garnering
| 200 g | vit choklad |
|---|
Tillagning
1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången.
Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung.
Låt dra ca 15 min.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen.
Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
4. Grovhacka chokladen till garnering.
3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
4. Grovhacka chokladen till garnering.
Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något.
Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler
med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar