lördag 19 november 2011

Vit chokladtryffel med vanilj och citron

25 tryfflar

Ingredienser
1 st citron rivet skal
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 st vaniljstång
200 g vit choklad

Till garnering

200 g vit choklad

Tillagning

1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången.
Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung.
Låt dra ca 15 min.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen.
Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
4. Grovhacka chokladen till garnering.
Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något.
Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler
med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.

Vit chokladtryffel  med vanilj och citron Receptbild - Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar