lördag 19 november 2011

Dajm

Ingredienser:
 
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ dl sirap
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 150-200 g valfri blockchoklad
  • Gör såhär:
Blanda alla ingredienser, utom chokladen, i en kastrull.
Rör ihop ordentligt med träsked. Sätt kastrullen på medelstark värme.
Låt smeten koka upp. Sänk värmen och låt den bubbla stillsamt i 5 minuter.
Häll försiktigt smeten på en bakplåts-klädd plåt.
Lägg ett bakplåts papper över och kavla försiktigt.
Ställ kolan i kylen så den blir hård. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
Klipp kolan i lagom stora bitar och doppa i den smälta chokladen.
Använd en gaffel för att vända bitarna i chokladen. Låt rinna av och lägg sedan på plåten.
Om du vill att den ska bli lite hård kan du ställa in den i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar