Till 24 dubbla maränger behövs:
3 äggvitor
2 dl strösocker1 tsk kakao
50 g mörk choklad (70%)
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till fast skum.
- Ha i sockret och vispa till en blank marängsmet.
- Spritsa ut 48 små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
- Sikta över kakao.
- Grädda marängerna i ugnen ca en timme tills marängerna känns torra och lätta.
- Ta ut och låt kallna.
- Hacka chokladen och lägg den i en skål.
- Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
- Rör i smöret och låt chokladsmeten stå i rumstemperatur I ca en timme.
- Lägg ihop marängerna två och två med chokladen emellan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar