lördag 19 november 2011

Chokladmarängkyssar

Till 24 dubbla maränger behövs:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk kakao
50 g mörk choklad (70%)
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum.
  3. Ha i sockret och vispa till en blank marängsmet.
  4. Spritsa ut 48 små maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Sikta över kakao.
  6. Grädda marängerna i ugnen ca en timme tills marängerna känns torra och lätta.
  7. Ta ut och låt kallna.
  8. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  9. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  10. Rör i smöret och låt chokladsmeten stå i rumstemperatur I ca en timme.
  11. Lägg ihop marängerna två och två med chokladen emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar