ca 18 st
Ingredienser
200 g smält smör
½ g saffran
1 ½ dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal
2 msk apelsinsaft
Dekoration:
Florsocker
Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ut saffranet däri.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Vänd samman smeten försiktigt med en slickepott tillsammans med smörblandningen.
Fördela smeten i amerikanska muffinsformar storlek medium. Det brukar bli 18-20 stycken. Fyll drygt halva formen.
Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Vänd samman smeten försiktigt med en slickepott tillsammans med smörblandningen.
Fördela smeten i amerikanska muffinsformar storlek medium. Det brukar bli 18-20 stycken. Fyll drygt halva formen.
Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar