lördag 19 november 2011

Chokladtårta, hög med flera lager

INGREDIENSER

8 portioner/st.
Botten
3 st ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk kaffepulver
4 msk riven apelsinskal
Fyllning
1 st banan
1 dl vaniljsocker
0,5 dl florsocker
Garnering
100 gram smör
2 dl florsocker
3 msk kakao
3 msk oboy
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver, kaffepulver. rör ner i smaten.
tillsätt apelsinskalet. Smöra och bröa 2 st formar. Cs 24cm i diam. häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen ca:15 min. Lägg sedan bottnarna att svalna på smörpapper.
3. Mosa banan med vaniljsocker och florsocker. (fyllningen).
blanda ihop 100g rumstemp smör med florsocker, kakao, oboy,
vaniljsocker. elvispa ihop, tillsätt ev 2 msk kokt kaffe. låt svalna i kyl.
4. mosa 1st banan med florsocker och vaniljsocker. låt stå i kyl 15-30 min.
man kan även tillsätta några droppar med Romextrakt för lite mer smak.
5. Mosa banan med vaniljsocker och florsocker. (fyllningen).
blanda ihop 100g rumstemp smör med florsocker, kakao, oboy,
vaniljsocker. elvispa ihop, tillsätt ev 2msk kokt kaffe. låt svalna i kyl.
vispa sedan en gång till för att göra den lite mjukare.
6. ta först den ena botten, bred ut bananfyllningen,
på med det andra och renskär runt om. avsluta sedan
med garneringen. (vispa först, blir då lättare att fördela)
7. hackade hasselnötter fungerar bra som topping. Fyllningen går bra att göra med mosad päron.
Serveringsförslag: Grädde, Hjortron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar