lördag 26 november 2011

Glöggmuffins

Ingredienser

3 ägg
2½ dl rörsocker strö
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor
2 tsk kanel
125 g smält smör
1½ dl alkoholfri glögg, gärna Blossa

Dekoration:
3 tsk florsocker
1 tsk kanel
½ tsk vaniljsocker


Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem. Tillsätt smält smör och glögg. Vänd ihop smeten varsamt med en slickepott.
Fördela i muffinsformar och fyll till drygt hälften. Det blir 8 riktigt stora eller dubbelt så många små.
Grädda i 200º ca 20 minuter beroende på storleken på muffinsarna. Kolla med sticka. Låt kallna.
Blanda och sikta över florsocker, kanel och vaniljsocker innan servering.
Till jul är det fint att dekorera med florsocker utrört i lite lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar