Ingredienser
250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
40-50 g smör
Skalet från 2 rivna apelsiner
2-3 tsk mald kanel
100 g hackade valnötter
Blanda kanel och kakao (lika delar) i en skål
Gör så här
Lägg en skål i vattenbad på spisen.
Dela chokladen i rutor och lägg i.
Lägg även i smöret och låt det smälta med.
När allt är smält så rör det smidigt och häll i grädden kanelen och apelsinskalet.
Slutligen veva i de malda valnötterna.
Låt stå svalt en stund sen skeda i det i formarna eller använd sprits....
Till sist pudra över kanel/kakao
TIPS, frys in dem och tarfram till julfika och julhelgen tänk bara på att
Dela chokladen i rutor och lägg i.
Lägg även i smöret och låt det smälta med.
När allt är smält så rör det smidigt och häll i grädden kanelen och apelsinskalet.
Slutligen veva i de malda valnötterna.
Låt stå svalt en stund sen skeda i det i formarna eller använd sprits....
Till sist pudra över kanel/kakao
TIPS, frys in dem och tarfram till julfika och julhelgen tänk bara på att
tina upp det sakta i kylen minst några timmar eller dagen innan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar