fredag 27 april 2012

HALLONPANNACOTTA PAJ

8-10 bitar
Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Färska bär till garnering

GÖR SÅ HÄR:

Kör kex och smält smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform
eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixerstav till en puré. Rör ner creme cheese och purén i grädden.
Vispa till en jämn smet och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

Servera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar