8-10 bitar
Pajdeg:
12 st digestivekex75 g smält smör
Fyllning:
3 gelatinblad3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
Färska bär till garnering
GÖR SÅ HÄR:
Kör kex och smält smör i matberedare. Tryck ut
blandningen i botten på en pajform
eller en bakform med löstagbar botten. Låt
stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull
och sjud på svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör
ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixerstav till en puré. Rör ner
creme cheese och purén i grädden.
Vispa till en jämn smet och häll den i
pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller
tills den har stelnat.
Servera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar