Ca 10 portioner, ca 30 min
3 st | ägg |
1,5 dl | strösocker |
2 tsk | vaniljsocker |
200 gram | Philadelphiaost |
3 dl | vispgrädde |
10 st | Digistivekex |
200 gram | Marabou apelsinkrokant |
GÖR SÅ HÄR
1. Det går att använda elvisp genom hela receptet.
Dela äggen, lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
2. Häll strösockret och vaniljsockret över äggulorna
3. Vispa äggvitorna till fast skum.
Skummet ska vara så fast att bunken går att vända upp och ned
4. Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet och blanda sedan i philadelphiaost.
Häll över vitorna till gulorna
5. Vispa grädden i bunken där äggvitorna låg.
Blanda i grädden i den andra bunken mede dom andra ingredienserna och
vispa försiktigt med elvispen en kort stund
6. Smält chokladen och rör ner den i bunken med resten
7. Mosa digistivekex och lägg dom i botten på en löstagbar form och häll smeten över sedan
8. Ställ in i frysen och låt stå i minst 6timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar