25 kakor
- 100 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- Cirka 1 msk kakao
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
- Dela degen i 2 delar och tillsätt lite kakao i den ena.
- Dela degen och rulla ut till två längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
- Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
- Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Recept ifrån leila
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar