fredag 27 april 2012

kolakaka med finess

25 kakor

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • Cirka 1 msk kakao
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  4. Dela degen i 2 delar och tillsätt lite kakao i den ena.
  5. Dela degen och rulla ut till två längder.
  6. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
  7. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
  8. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Recept ifrån leila twist and shout...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar