fredag 27 april 2012

Halloncheesecake di Savoca

Ingredienser

150 g frysta hallon
6 msk hasselnötslikör
200 g digestivekex, krossade
50 g smör, smält
400 g cream cheese
1.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad, blötlagda
200 g vit choklad, smält
2 dl grädde, lättvispad
200 g färska hallon (alt. frysta)
1 st lime

Gör så här

1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
2. Häll på nötlikör.
3. Krossa digestivekexen till smulor i en bunke.
4. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
5. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
6. Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
7. Koka upp vatten i en kastrull.
8. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
9. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
10. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
11. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.
12. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 2 timmar.
13. Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar