onsdag 25 april 2012

Apelsinsaft

Ingredienser
1 dl Vispgrädde
300 g Vit choklad, hackad
2 msk apelsinsaft
2 msk   rumsvarmt smör
200 g vit chokla att doppa i
Florsocker att doppa i

Tillagning

1 Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen.
2 Rör tills chokladen smält. Rör ner smör och likör och fortsätt
att röra tills smeten tjocknar något.
3 Bred ur tryffeln på ett fat, täck med plastfolie och ställ in i kylen i 1 timme.
4 Forma kulor av tryffelsmeten och lägg på bakplåtspapper.
Ställ i kylen att stelna i 1-2 timmar.
5 Hacka chokladen och smält den till hälften i mikro. Rör chokladen slät.
Doppa kulorna i chokladen och rulla dem därefter i florsocker. Ställ svalt att stelna.
Recept ifrån expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar