Receptet kommer ifrån bara en kaka till
6 personer:
Ingredienser:
1 pkt mjuka
tacoskal, pannkaks brödet
500 g nötfärs1 pkt taco kryddmix
1 burk tacossalsasås
1 hackad purjolök
röran:
1 burk (2,5 dl) crème
fraiche
1 dl grädde1 pkt philadelphiaost
1 burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
ca 3 dl riven ost
1 extra burk
tacosås
lite exra riven ost
till översta lagret
Börja med att hacka
och bryna purjolöken, tillsätt sedan köttfärsen,
kryddmixen och sedan tacosåsen.
I
en bunke vid sidan av - rör samman crème fraiche, grädde, riven ost,
philadelphiaost och majs, och krydda med salt och peppar.
Lägg ett tacoskal på
en plåt med bakplåtspapper och bre på köttfärsröra.
Lägg på ett skal, och bre på oströra.
Lägg
på ett nytt skal, och bre på tacosås från den extra burken.
Sedan är det bara
att varva och bygga på tills ingredienserna tar slut.
Ifall tårtans
kanter börjar slutta för mycket nedåt och det känns riskabelt att stå och bre på
fyllning högst upp, bre då på fyllning på varje skal innan du lägger det överst.
På det sista och översta lagret - garnera med lite extra riven ost.
Spetsa gärna tårtan med några grillspett.
Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min, tills osten har fått fin färg.
Låt tacotårtan stå orörd i 10 minuter innan du skär i den,
Serveras med sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar